Pierwsza w Polsce eko-mleczarnia. Po niespełna 30 latach firma przerzuciła się na produkty wyłącznie wegańskie
Autor: KB
10-07-2020
W związku z postępującym kryzysem i wyzyskiem zasobów naturalnych planety coraz więcej firm zostaje zmuszonych do przewartościowania swojej filozofii. Dla wielu przedsiębiorstw chociażby z branży spożywczej oznacza to szukanie zamienników produktów takich jak mięso czy nabiał pochodzenia zwierzęcego. Gdy w 1991 roku Janusz Kubit otwierał w garażu na Podhalu mleczarnię Jogurty Magda, zapewne nie przypuszczał, że 30 lat później jego córka, której imieniem nazwano firmę, wprowadzi biznes na zupełnie nowy poziom. Magdalena Kubit, której zarówno ojciec, jak i dziadek pracowali w branży mleczarskiej, zamieniła Jogurty Magda na Roślinną Magdę – mleczarnię produkującą wyłącznie przy użyciu wegańskich składników.
udostępnij
Polecane