Primitivo – południe Europy na warszawskiej Woli
27-02-2024
Na kulinarnej mapie Warszawy pojawił się nowy lokal, Primitivo Kuchnia i Wino, który obiecuje przynieść mieszkańcom stolicy świeże spojrzenie na kuchnię Morza Śródziemnego w duecie z wyśmienitym winem Primitivo. Oficjalne otwarcie restauracji to wydarzenie, na które czekało wielu miłośników dobrego jedzenia i wyjątkowej atmosfery.
Nazwa restauracji, Primitivo, nie została wybrana przypadkowo. Primitivo to czerwona odmiana winogron, znana głównie z regionów południowych Włoch, takich jak Apulia czy Kampania. Wina powstające z tej odmiany charakteryzują się pełnym smakiem, intensywnymi taninami i słodkim finiszem. Znane są z nut owocowych, takich jak czarne owoce, śliwki czy jagody. To idealne towarzystwo dla dań kuchni śródziemnomorskiej, a zwłaszcza potraw z Francji, Grecji, Hiszpanii i Włoch.
udostępnij