Najlepszy miksolog w Japonii jest fanem tego polskiego trunku! Tak podaje go w swoim barze w samym sercu Tokio
20-09-2024
Hiroyasu Kayama, bo o nim właśnie mowa, to legenda kultury barowej. Ma na swoim koncie prestiżowe nagrody z zakresu miksologii, a jego Bar BenFiddich nieprzerwanie od 2016 roku znajduje się w 50-tce najlepszych barów nie tylko w Azji, ale i na całym świecie.
Kayama rozpoczął karierę już w wieku 20 lat, jako barman w jednym z hoteli. Przez lata doskonalił swoje zdolności z zakresu miksologii i rozwijał wyjątkowy talent do łączenia smaków i tworzenia nieoczywistych kompozycji. W 2013 roku otworzył własny bar, Bar Benfiddich, którego sukces przypieczętował swoją pozycję jako mistrza w tworzeniu wyjątkowych koktajli. Kayama jest wirtuozem w dziedzinie łączenia różnorodnych ziół i roślin.
udostępnij