Wielkanocne czekolady Mocno Mleczne
Tegoroczne portfolio świąteczne obfituje w kilka limitowanych wersji czekolady Mocno Mlecznej. Pamiętając o fanach tabliczek z dodatkami stworzyliśmy czekoladę Mocno Mleczną z ryżem w karmelu, a także czekoladę Mocno Mleczną z krówką i wafelkami. Każda z nich wyśmienicie rozpływa się w ustach. W ofercie pojawiają się także dwie, dobrze znane czekolady o kieszonkowym formacie i unikalnych dodatkach: czekolada Bombowa z zatopionymi w niej kawałkami draży, żelków i cukru strzelającego, oraz czekolada Marshmallow z piankami, które dopełniają czekoladową przyjemność.
Czas na przyjemność dla dzieci
Oferta wielkanocna została stworzona również z myślą o najmłodszych. Doskonałą propozycją na dziecięcy prezent jest zestaw słodyczy z opaską w kształcie uszu zajączka, który zawiera także dwie, małe czekoladki i Czekotubki w dwóch smakach: mlecznym i czekoladowym. Drugim równie ciekawym zestawem od E.Wedel jest kartonik z wiosennym motywem, a w nim:Czekolada Marshmallow i Bombowa, czekolada Mocno Mleczna z ryżem w karmelu oraz klasyczna czekotubka czekoladowa.
Wielkanocna przyjemność dla każdego
E.Wedel zaprojektował ofertę również z myślą o konsumentach, którzy oprócz czekoladowej przyjemności, cenią również wyjątkowy wygląd opakowań. Pięknie zapakowane słodycze stanowią znakomity pomysł na prezent dla każdego. Co więcej, przysmaki są też dekoracją świątecznego stołu, który podczas świąt nabiera wiosennych barw. Wyjątkowa kolorowa szata graficzna zdobi puszkę pisankę z kultową Mieszanką Wedlowską. Dzięki barwnym wzorom, nowa forma opakowania znanych cukierków może być ciekawym dodatkiem do dekoracji wnętrza w okresie świat. Z okazji Wielkanocy, czekoladowe pisanki z nadzieniem o smaku toffi, zamknięto w okazjonalnym opakowaniu z kokardką, która podkreśla ich prezentowy charakter. Podczas świątecznego okresu w portfolio nie może zabraknąć pysznych Baryłek. Tę klasyczną słodkość znajdziemy z nadzieniem w trzech smakach, inspirowanych nalewkami: wiśniową, orzechową i pigwową.
Kultowe Ptasie Mleczko® z owocowym dodatkiem
Specjalnie z okazji Wielkanocy w ofercie niebiańskich pianek Ptasie Mleczko® znalazła się nowość! Limitowana edycja o smaku waniliowym z galaretką truskawkową. W tym wariancie niebiańsko lekka pianka wzbogacona została o galaretkę truskawkową, a całość oblana jest oryginalną wedlowską czekoladą deserową. Z okazji Wielkanocy opakowania klasycznych smaków Ptasie Mleczko® ozdobiono wiosennymi, kwiatowo-ptasimi motywami. Jak co roku niebiańsko waniliowe oraz śmietankowe pianki przykryte wedlowską czekoladą dadzą wiele przyjemności wielbicielom słodkich i delikatnych nut smakowych.
Na sklepowych półkach oferta wielkanocna E.Wedel pojawi się w marcu 2021 roku.
Przepis na czekoladową babkę wielkanocną:
W tym roku E.Wedel świętuję słodki jubileusz – 170. urodziny. Z tej okazji, marka przygotowała wyjątkowe przepisy na czekoladowe desery inspirowane książką kulinarną z lat 30. ubiegłego wieku - E.K. „Wedlowska czekolada: 33 przepisy”. Poznaj tradycyjne receptury w nowym wydaniu i zaskocz bliskich świątecznymi wypiekami z Wedlem.
1 łyżeczka pasty waniliowej lub 1 laska wanilii
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
4 i 1/2 łyżki Kakao Ciemnego z Ghany
50 g Czekolady Lekko Gorzkiej 50%
40 g Kakao Ciemnego z Ghany
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Masło, cukier i wanilię przełóż do dużej miski i ubij na puszystą masę. Ciągle ubijając, dodawaj po jednym jajku, a następnie zmniejsz obroty miksera do minimum. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą, mleko i dokładnie wymieszaj. Masę podziel na pół. Do jednej porcji dodaj kakao, drobno pokrojoną czekoladę gorzką i wymieszaj. Do drugiej, jasnej porcji ciasta, dodaj drobno pokrojoną czekoladę białą i delikatnie wymieszaj. Wysmaruj masłem i wysyp mąką foremkę na babkę. Do przygotowanej foremki wkładaj na przemian po łyżce ciemnej i jasnej masy, a na koniec zamieszaj nożem tak, aby kolory tylko lekko się przemieszały – uzyskując marmurkowy efekt. Piecz 45 minut lub do momentu aż wetknięty w ciasto patyczek będzie suchy. Po wyjęciu z piekarnika, wystudź na kratce. Cukier puder i kakao przełóż do miski, dodawaj stopniowo około 4 łyżki wrzącej wody i drewnianą łyżką utrzyj na gładki lukier. Polej nim całkowicie wystudzone ciasto.
Zamiast Czekolady Białej i Lekko Gorzkiej 50% możesz użyć Czekotubek. Jeżeli użyjesz Czekotubek: do ciemnego ciasta dodaj Czekotubkę Karmelową bądź Czekoladową, a do jasnego ciasta Czekotubkę Mleczną.