5 obowiązkowych restauracji w Polsce polecanych przez twórców Restaurant Week
24-03-2023
Restaurant Week to wielkie święto restauracji powstałe na wzór skandynawskich inicjatyw. Dwa razy w roku – wiosną i jesienią – przez kilka tygodni rozmaite lokale w całej Polsce oferują gościom wyjątkowe doznania kulinarne w cenie zaledwie 69 złotych za 3-daniowy posiłek (przystawka, danie główne i deser). To bezapelacyjnie najlepsza okazja, by odkryć nowe smaki i miejsca, do których wcześniej nie mieliśmy sposobności trafić.
Tegoroczna edycja wiosenna Restaurant Week już wystartowała i potrwa aż do 30 kwietnia, a twórcy konceptu RW podzielili się typami restauracji, które obowiązkowo trzeba odwiedzić w ramach wydarzenia. Tegoroczna wiosenna edycja Festiwalu to także premiera Breakfast Week, w ramach którego goście mogą odkrywać popisowe śniadania najlepszych Chefów w festiwalowej cenie 33 zł. Breakfast Week debiutuje w największych miastach Polski: Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście i we Wrocławiu.
udostępnij
Polecane