Menu
K MAG Logo
  • Wasze prace
  • Film
  • Muzyka
  • Art & Dizajn
  • Moda
  • Świat
  • Ludzie
  • Sklep
K MAG Logo
FacebookInstagramTikTokX
  • K MAG Logo
  • Wasze prace
  • Film
  • Muzyka
  • Art & Dizajn
  • Moda
  • Świat
  • Ludzie
  • Sklep
  • Search
Kup nowy numer
K MAG
FacebookInstagramTikTokX
PlacKup nowy numer
  • Sprawdź poprzednie numery
  • O K MAG
  • Redakcja
  • Fundacja K MAG
  • Zapisz się na newsletter
  • Kontakt
  • Reklama
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
Art & Dizajn

Pedet we wrocławskiej Renomie – miejsce pełne smaku i kultury. W weekend otwarcie!

08-12-2023
Pedet we wrocławskiej Renomie – miejsce pełne smaku i kultury. W weekend otwarcie!Pedet we wrocławskiej Renomie – miejsce pełne smaku i kultury. W weekend otwarcie!
Już 8 grudnia, w sercu Wrocławia, w Renomie, zostanie otwarta nowa strefa gastronomiczna – Pedet. Oferująca siedem wyjątkowych konceptów kulinarnych i miejsce dla wydarzeń artystycznych. Właściciel i zarządca Renomy, firma Globalworth zaznacza, że Pedet będzie miejscem niezwykłych doznań dla smakoszy i miłośników kultury.

Renoma w nowej odsłonie

Renoma, perła architektury Wrocławia, otwarta w 1930 roku jako Dom Towarowy Wertheim, przez lata zmieniała swoje oblicze. Obecnie, oprócz ekskluzywnych butików i biur, wzbogaci się o nową atrakcję – strefę gastronomiczną Pedet. Nazwa tej przestrzeni nawiązuje do historii budynku, będąc skrótem od Powszechnego Domu Towarowego. W jej sercu znajdzie się bar z muzyką na żywo i miejscem na wydarzenia artystyczne.
Oficjalne otwarcie Pedet w Renomie odbędzie się już w najbliższy weekend, 8-10 grudnia. Na gości czekają atrakcje muzyczne. Zagrają Marek Niedzielski, DJ Piestalski, DJ Duch i DJ Doktor Oldskool, a w niedzielę odwiedzający posłuchają koncertu zespołu Nove Trio oraz pianisty Krzysztofa Włodarczyka.

Pedet Renoma: Miejsce spotkań i doznań kulinarnych

Pedet, zlokalizowany od strony placu Czystego, będzie oferować siedem autorskich konceptów gastronomicznych. Każdy z nich zapewni unikalne doświadczenie smakowe, łącząc elegancję stylu mid-century modern z nowoczesnym designem, w tym charakterystycznym neonem z logo „Pedet”. Wśród restauracji znajdziemy m.in. wrocławską Meatologię, specjalizującą się w stekach argentyńskich i amerykańskich oraz koncepty oferujące kuchnię hiszpańską i azjatycką.
Barbara Wójcik, Asset Management & Leasing Director w Globalworth Poland podkreśla, że Pedet to odpowiedź na rosnące oczekiwania odwiedzających Renomę. Nie tylko kulinarnie, ale także kulturalnie strefa ta ma stać się miejscem o wysokim standardzie, łączącym wyjątkowe menu z wydarzeniami artystycznymi:
„Starannie dobrana i unikatowa propozycja gastronomiczna zagwarantuje gościom niespotykane doznania kulinarne. W połączeniu z częścią eventową, barem i sceną, ikoniczny budynek Wrocławia będzie miejscem o wysokim standardzie, które zapewni również niezapomniane doświadczenia artystyczne”.
Menu oferowane w Pedet będzie prawdziwą mozaiką smaków z całego świata, wzbogaconą o lokalne przysmaki w innowacyjnych interpretacjach. Wśród nich wyróżnia się Meatologia, renomowana restauracja wrocławska, która oferuje wyborne steki argentyńskie i amerykańskie z wołowiny rasy Black Angus. Dodatkowo, goście będą mieli okazję spróbować wykwintnej wołowiny Wagyu z Japonii oraz delikatnej jagnięciny pochodzącej z Nowej Zelandii. Meatologia zapewnia nie tylko ucztę dla podniebienia, oferuje również wybór produktów kulinarnych do przygotowania w domowych warunkach.
Podczas wizyty w Pedet, miłośnicy kuchni hiszpańskiej będą zachwyceni ofertą restauracji GIRO i ¿Que Pasa?. Marcin Mielczarek, współwłaściciel obu lokali, zaprasza do degustacji bogatego wyboru włoskich dań z pizzą na czele oraz wybornych, słodkich kreacji:
„Będzie można spróbować przekroju włoskiej kuchni, na czele z pizzą, oraz popularnych deserów by Piotr Zabawa. A także hiszpańskich tapas, które tworzyć będzie dobrze znany szef kuchni Adrian Bęben. Za bar i serwowanie autorskich koktajli będzie odpowiedzialna ekipa z takich miejsc, jak Forma Płynna, Prosto z Mostu, Do Jutra oraz Poziom 1”
Tuż po otwarciu miejsca, na odwiedzających Pedet czekają kolejne atrakcje. 14 grudnia wystąpi Natalia Szczypuła – wokalistka, autorka tekstów i muzyki, poruszająca się w obszarach muzyki pop, soul i jazzu. Dzień później koncert piosenki aktorskiej, a 16 grudnia w świąteczny nastrój wprowadzi wszystkich kolędowanie w Pedecie.
Pedet w Renomie to nie tylko kolejna strefa gastronomiczna, ale miejsce, które łączy w sobie historię, kulturę i nowoczesność. Ma szasnę stać się jednym z najbardziej charakterystycznych punktów na kulinarnej mapie Wrocławia.
FacebookInstagramTikTokX