Menu
K MAG Logo
  • Wasze prace
  • Film
  • Muzyka
  • Art & Dizajn
  • Moda
  • Świat
  • Ludzie
  • Sklep
K MAG Logo
FacebookInstagramTikTokX
  • K MAG Logo
  • Wasze prace
  • Film
  • Muzyka
  • Art & Dizajn
  • Moda
  • Świat
  • Ludzie
  • Sklep
  • Search
Kup nowy numer
K MAG
FacebookInstagramTikTokX
PlacKup nowy numer
  • Sprawdź poprzednie numery
  • O K MAG
  • Redakcja
  • Fundacja K MAG
  • Zapisz się na newsletter
  • Kontakt
  • Reklama
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
Świat

K MAG Mniam Mniam z Mariuszem Macem: Kimchi Fried Rice

18-05-2020
K MAG Mniam Mniam z Mariuszem Macem: Kimchi Fried RiceK MAG Mniam Mniam z Mariuszem Macem: Kimchi Fried Rice
fot. K MAG
Jesteście głodni? Bo my bardzo! Przed Wami nasz nowy cykl kulinarny z udziałem Mariusza Maca, najbardziej znanym jako założyciel marki Aloha From Deer. Aby stworzyć to danie, potrzebny będzie wczorajszy ryż, który został nam w lodówce - taki będzie najlepszy! Ważnym elementem tego dania jest pasta z imbiru i czosnku, sos rybny, jajka, szczypiorek oraz to co znajdziemy w lodówce.
View this post on Instagram
W przepisie użyte zostały:
- stare kimchi
- wczorajsze grzyby kung pao z baru Regina w Warszawie
- 1/2 tofu wędzone
- sos rybny
- sriracha
- szczypiorek
- wczorajszy pak choy
- imbir i czosnek
- 1 dowolna cebula
- sezam
- nori
- jajka
- ekstrakt CBD dla poprawy homeostazy
Jak już połączycie wszystkie składniki (tak jak widać to na filmie) - pamiętajcie aby pozwolić naszemu ryżowi się przysmażyć na patelni, formując chrupiącą warstwę niczym w hiszpańskiej Paelli. Smacznego!
FacebookInstagramTikTokX

Polecane

„Too Good to Go” wkroczyło do Polski. Pozwala kupić jedzenie, które miało być wyrzucone przez restauracje

„Too Good to Go” wkroczyło do Polski. Pozwala kupić jedzenie, które miało być wyrzucone przez restauracje

Zero waste w kuchni? Na nasze pytania o eko-gotowanie odpowiadają ludzie z restauracji ORZO

Zero waste w kuchni? Na nasze pytania o eko-gotowanie odpowiadają ludzie z restauracji ORZO

Restauracja stworzyła mini szklarnie, aby goście mogli zachować należyty dystans

Restauracja stworzyła mini szklarnie, aby goście mogli zachować należyty dystans

Zbliża się otwarcie pierwszej podwodnej restauracji w Europie. To architektura i menu najwyższej próby

Zbliża się otwarcie pierwszej podwodnej restauracji w Europie. To architektura i menu najwyższej próby

Polecane

„Too Good to Go” wkroczyło do Polski. Pozwala kupić jedzenie, które miało być wyrzucone przez restauracje

„Too Good to Go” wkroczyło do Polski. Pozwala kupić jedzenie, które miało być wyrzucone przez restauracje

Zero waste w kuchni? Na nasze pytania o eko-gotowanie odpowiadają ludzie z restauracji ORZO

Zero waste w kuchni? Na nasze pytania o eko-gotowanie odpowiadają ludzie z restauracji ORZO

Restauracja stworzyła mini szklarnie, aby goście mogli zachować należyty dystans

Restauracja stworzyła mini szklarnie, aby goście mogli zachować należyty dystans

Zbliża się otwarcie pierwszej podwodnej restauracji w Europie. To architektura i menu najwyższej próby

Zbliża się otwarcie pierwszej podwodnej restauracji w Europie. To architektura i menu najwyższej próby